marți, 21 iunie 2016

Pandantiv mărgele de nisip - stea de mare


Ce nu poate fi mai plăcut decât să stai pe o plajă, să asculți valurile mării și să te deconectezi de tot ce înseamnă trafic, stress, aglomerație, etc, citind o carte bună. Nu pot să spun decât că e minunat și cred că ne dorim cu toții, cel puțin o dată pe an, să simțim și să trăim asta.

Legat de acest sentiment am realizat acest pandantiv. E foarte drăgălaș și se face destul de repede, într-o multitudine de culori! E perfect pentru purtat seara, pe faleză J .

Materialele folosite sunt puține și ieftine J .

Așadar, avem nevoie de :

  • FirOne G sau orice alt fir pentru cusut mărgele mici;
  • Foarfec.
Pornim cu cinci mărgele de nisip 3 mm. Formăm un cerc și facem un nod la capăt. Trecem  acul prin toate cele 5 mărgele:
 

Adaugăm o nouă mărgică de 3 mm:


Continuăm până ajungem la prima mărgică de 3 mm din cercul creat. Ar trebui să avem un total de 5 mărgele adăugate care ies in evidență față de cele din cerc, exact ca în imaginea de mai jos.Acum ne aflăm cu acul în prima mărgică de 3 mm adăugată, care iese în evidență. Luăm 2 mărgele de 3 mm și trecem acul prin următoarea mărgică de 3 mm care iese în evidență:Repetăm acest pas până trecem prin toate mărgelele de 3 mm care ies în evidență. Ar trebui să avem un total de 10 mărgele proaspat adăugate. Trecem firul prin prima mărgică adăugată în acest rând și luăm pe ac încă 2 margele de 3 mm trecând apoi firul prin mărgica imediat urmatoare, exact ca în poza de mai jos:


Adăugăm pe fir prima mărgică de 2 mm și trecem acul prin următoarea mărgică de 3 mm care iese în evidență:Adăugăm din nou 2 mărgele de 3 mm, trecem firul prin mărgica imediat urmatoare după care adăugăm o nouă mărgică de 2 mm și trecem firul prin următoarea mărgică de 3 mm care iese în evidență. Repetăm acest pas până ajungem cu acul în prima mărgică adăugată din acest rând, nu înainte ca firul să fie trecut și prin cea din rândul trecut, aflată sub aceasta ( mărgica de 3 mm), exact ca în poză:


Ar trebui ca la finalul acestui rând să avem 5 mărgele de 2 mm adăugate:


Continuăm cu adăugarea unui nou cuplu de mărgele de 3 mm urmat de 2 mărgele de 2 mm:Repetăm acest pas suplimentând de fiecare dată numărul de mărgele de nisip  de 2 mm până ajungem la un numar total de 25 mărgele care ies în evidență pe rând:


Următorul pas constă în adăugarea unei mărgele de 3 mm deasupra fiecarui cuplu de mărgele de 3 mm :Am terminat prima parte din steluța noastră. Urmatoarea etapă constă în realizarea celei de-a doua fețe. Se va evita ultimul pas, cel din ultimele 2 imagini de mai sus, acesta fiind valabil doar pentru prima față.


După realizarea celeilalte fețe urmează conexiunea dintre cele două. Ar fi bine dacă, după realizarea ultimei fețe, ne-ar mai ramâne ceva fir. În felul acesta pandantivul nostru va fi mai rezistent, lucrând în continuare cu firul rămas.
Așadar, așezăm fețele una peste cealaltă și începem închiderea prin conectarea mărgelelor care ies în evidență :
La finalizarea tutorialului presați ușor părțile laterale dintre piciorușe pentru a da un aspect cât mai real steluței J .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu